tag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post696024897489496983..comments2024-02-29T08:47:47.251+01:00Comments on pieprz czy wanilia fotografia i kulinaria: A Ty wiesz jak smakuje napój bogów? :)Małgośhttp://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-69692688575747341762015-07-23T09:14:08.724+02:002015-07-23T09:14:08.724+02:00Ja niestety się spóźniłam, ale po takich zachwalan...Ja niestety się spóźniłam, ale po takich zachwalaniach - obowiązkowa pozycja na przyszły rok;)skirekhttp://www.zakopane-goski.pl/wypozyczalnia-nart.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-82711082808339839252015-07-01T22:40:26.898+02:002015-07-01T22:40:26.898+02:00Faktycznie, kto raz spróbuje nie może się oprzeć t...Faktycznie, kto raz spróbuje nie może się oprzeć temu cudnemu aromatowi i biega jak opętany po łąkach, żeby znaleźć odpowiedni krzak bzu ;) Swoją drogą, dlaczego prawie zawsze czarny bez rośnie przy drodze? ;) Ania, Manufaktura Smaków (manufakturasmakow.com)https://www.blogger.com/profile/02719341748448100400noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-61040223984908495252015-06-30T17:43:46.091+02:002015-06-30T17:43:46.091+02:00Małgosiu, skoro zachwyciłaś się bzem, to teraz kol...Małgosiu, skoro zachwyciłaś się bzem, to teraz kolej na dżem z bzem! Ambrozja z nektarem ;)<br />Pozdrowienia ślę!Robert Gutowski "Gutek"https://www.blogger.com/profile/06867830228740123691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-16290429660330861652015-06-30T11:55:15.035+02:002015-06-30T11:55:15.035+02:00Na pewno pachnie nieziemsko i smakuje fantastyczni...Na pewno pachnie nieziemsko i smakuje fantastycznie. :) Moja prababcia zawsze go robiła, podobnie jak syrop z pędów sosny. Chyba muszę w przyszłym roku nie przegapić i zrobić choć maleńką ilość syropu z czarnego bzu. Dziękuję za przypomnienie :)Anna (Kulinarne różności - okiem i dłońmi.) https://www.blogger.com/profile/09471206850693076537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-6628899414212272152015-06-30T02:25:15.299+02:002015-06-30T02:25:15.299+02:00Co roku z moją matulą robimy bez obcinania łodyżek...Co roku z moją matulą robimy bez obcinania łodyżek i nigdy nie było gorzkie, zatem polecam spróbować jeśli ktoś jest trochę leniwy. Dajemy też nieco więcej cytryny i wydaje mi się, że odrobinę mniej cukru, chociaż nie jestem pewna, bo nie zbieramy kwiatów na litry, ale na ilość baldachimów. Jeśli są małe, dwa liczymy jako jeden. Bardzo też lubię dodawać ten sok do herbaty.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17845375626322084572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-62518636171744420802015-06-29T22:52:13.568+02:002015-06-29T22:52:13.568+02:00Och, sama prawda! Syrop z czarnego bzu to ambrozja...Och, sama prawda! Syrop z czarnego bzu to ambrozja bez wątpienia! Niestety (jak już chyba co roku) przegapiłem okres kwitnienia, ale na szczęście u mojej czarodziejki ze sklepu ze zdrową żywnością zawsze go pod dostatkiem :D<br />PS. Przecudowne zdjęcia <3Łukasz Majchrowskihttps://www.blogger.com/profile/06959691281598831229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-70154724847818071642015-06-29T21:57:17.419+02:002015-06-29T21:57:17.419+02:00Sama schowałam słoiczek w swojej lodówce. Uwielbia...Sama schowałam słoiczek w swojej lodówce. Uwielbiam!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02537074615395227887noreply@blogger.com