tag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post1207474828752314652..comments2024-02-29T08:47:47.251+01:00Comments on pieprz czy wanilia fotografia i kulinaria: Pochwała serowego pajaMałgośhttp://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-82612133360993043522009-03-29T10:12:00.000+02:002009-03-29T10:12:00.000+02:00Aj, jaki miły komentarz przywitał mnie dzisiejszeg...Aj, jaki miły komentarz przywitał mnie dzisiejszego ranka. :) Bardzo się cieszę, że ciasta przeszły pomyślną próbę. :) Na tym blogu staram się zamieszczać tylko te przepisy na dania / słodkości, które mnie samej (lub całej rodzinie) bardzo smakowały i które nie przyniosły większych problemów z przygotowaniem. Tym bardziej się cieszę, gdy inne osoby podzielają moje smakowe gusta. :) <BR/>Bardzo dziękuję za tak ciepłe słowa. :) I zapraszam ponownie! :) Pozdrawiam. :)Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-47547785329067590682009-03-29T08:29:00.000+02:002009-03-29T08:29:00.000+02:00Właśnie zajadam się tym pajem! No i bez wahania mo...Właśnie zajadam się tym pajem! No i bez wahania mogę napisać, że to najlepszy sernik jaki w życiu jadłam! :) Idealnie wpasował się w mój gust. Piekłam też kawowo-czekoladowy sernik z innego prezentowanego na blogu przepisu, tez wyszedł świetny (choć bardziej uderzył w gust mojego małżonka czekoladoholika ;) Nawet esy floresy mi wyszły jak Twoje! Tak tylko się troszkę chwalę, a co! :)<BR/>No i muszę też napisać, że bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia. Mają przepiękne kompozycje i kolory :) Czekam na kolejne!<BR/>Pozdrawiam<BR/>wkręcajaca się w kucharzenie AniaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-85852338174371730882009-02-02T18:39:00.000+01:002009-02-02T18:39:00.000+01:00Bardzo się cieszę Kalak! Myślę, że Agnieszce, od k...Bardzo się cieszę Kalak! Myślę, że Agnieszce, od której zapożyczyłam przepis - będzie równie miło! :) Pozdrawiam!Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-26620041488762902062009-02-02T18:34:00.000+01:002009-02-02T18:34:00.000+01:00Zrobiłam w sobotę, nie zawiodłam się! Wręcz przeci...Zrobiłam w sobotę, nie zawiodłam się! Wręcz przeciwnie! Ten przepis zapisuję w pamięci gdyż smakuje bosko! Co potwierdzali też i inni, którzy go jedli... Polecam Wszystkim!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-52106839022346873812009-01-17T20:11:00.000+01:002009-01-17T20:11:00.000+01:00Kalak, zrób! zrób! Myślę, że nie pożałujesz, tak j...Kalak, zrób! zrób! Myślę, że nie pożałujesz, tak jak i ja nie żałowałam.:) Przepis Agnieszki na tego paja wart jest grzechu. ;-)Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-25078020453105918192009-01-17T19:20:00.000+01:002009-01-17T19:20:00.000+01:00Wygląda pięknie, a związku z tym, że w składa tego...Wygląda pięknie, a związku z tym, że w składa tego paja wchodzi to wszystko co lubię: kruszonka orzechowa!!! :) + ser + owoce suszone, to go chyba jutro zrobię... hmmm już się nie mogę doczekać!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-33669211829209769322008-05-31T23:11:00.000+02:002008-05-31T23:11:00.000+02:00Dziękuję za odpowiedź Małgosiu. Zrobię z pszennej ...Dziękuję za odpowiedź Małgosiu. Zrobię z pszennej mąki, bezpieczniej. Obawiam się jednak trochę czy z masy serowej nie zrobi mi sie zakalec...ostanio mam do niego pecha:( w związku z tym chyba przed wyłożeniem masy serowej lekko podpieczę spód. co o tym sądzisz? :)Olahttps://www.blogger.com/profile/10458941383269418750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-20690987732085788942008-05-31T19:21:00.000+02:002008-05-31T19:21:00.000+02:00Z mąki żytniej tylko chleby zagniatałam. Słodkie c...Z mąki żytniej tylko chleby zagniatałam. Słodkie ciasta z tejże mąki, spod mojej ręki nigdy nie wyszy... To ciężka mąka...specyficzna...Hmmm, nie wiem co Ci doradzić Olu...Osobiście pewnie bym zagniotła po prostu ciasto z białej mąki pszennej.Pewniejszy efekt...Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-85574965891689151562008-05-31T14:52:00.000+02:002008-05-31T14:52:00.000+02:00Malgosiu czy zamiast maki pszennej razowej moge do...Malgosiu czy zamiast maki pszennej razowej moge dodac zytniej, czy to juz nie bedzie to samo. Ugniotkam ciasto, ale zrobilo sie takie jakies gumowane i szare. Wiem ze kolor to przez make, ale nie jestem pewna czy sie uda dobrze je upiec biorac pod uwage konsystecje i kolor... :(Olahttps://www.blogger.com/profile/10458941383269418750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-51759359120979412592008-05-10T20:59:00.000+02:002008-05-10T20:59:00.000+02:00Dziękuję wszystkim za miłe słowa. :) Tak przyjemn...Dziękuję wszystkim za miłe słowa. :) Tak przyjemne przeczytać, że dla kogoś moje zdjęcia są smaczne. :) Zresztą sama nader często rozpływam się, patrząc na cudze kulinarne fotki. Wzrokowcem jestem...Co tutaj dużo mówić, tego paj'a nie byłoby u mnie, gdyby nie zdjęcie Agnieszki. :)<BR/><BR/>Agnieszko, oczywiście korektę naniosę. <BR/>Natomiast, tak z przyjemnością sobie po cichu myślę: jak dobrze jest, gdy ma się za sobą już pewne kulinarne doświadczenie. ;-) Wielkość uformowanej kulki ciasta - na pierwszy rzut oka wydała mi się niewspółmiernie mała do wielkości foremki 33cm. I choć mam taką w domu - to 'na oko' zdecydowałam się na mniejszą. Sokole oko, hihi... ;-)))Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-41415797594427677872008-05-10T11:37:00.000+02:002008-05-10T11:37:00.000+02:00Ależ pyszności!!! Wygląda wspaniale i zapewne tak ...Ależ pyszności!!! Wygląda wspaniale i zapewne tak właśnie smakuje! Szczególnie apetycznie przedstawia sie ta zdrowa orzechowo-owsiana kruszonka!:)jstnkhttps://www.blogger.com/profile/10178862146323862570noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-19371174153449080992008-05-10T10:57:00.000+02:002008-05-10T10:57:00.000+02:00No nie mogłam sobie przecież odmówić przyjemności ...No nie mogłam sobie przecież odmówić przyjemności skomentowania tego posta. ;)<BR/><BR/>Przede wszystkim dziękuję za miłe słowa i strasznie się cieszę, że wypróbowałaś ten przepis i że paj Wam smakował. Twoje zdjęcia są fantastyczne, tak smakowite, że mam ochotę upiec go ponownie!<BR/><BR/>To że kruchego ciasta było mało pewnie wynika z wielkości blaszki. Gdy sobie teraz policzyłam pole powierzchni (jak ta matematyka się przydaje w kuchni ;) )użytej przeze mnie prostokątnej blaszki i okrągłej tartowej formy o średnicy 33cm to się okazało, że ta ostatnia ma o zgrozo powierzchnię ponad 2x większą niż moja prostokątna. Niestety poprzednio pomyliłam się przy przeliczaniu cali na cm!!! Mea culpa.<BR/><BR/>Z moich aktualnych wyliczeń wynika, że idealna okrągła forma powinna mieć więc ok. 22,5 cm średnicy a nie 33cm !! Jak widać z tego co piszesz Małgosiu, da się rozwałkować i na 25cm. Muszę zmienić te dane u siebie w przepisie, żeby nie utrudniać zmagań z tartą. Gdybyś mogła Małgosiu nanieść tę korektę również u siebie będę bardzo wdzięczna. :)<BR/><BR/>Dobry pomysł z tą podwójną porcją masy serowej, w oryginale jest jej rzeczywiście nie za wiele, co zresztą widać na moim zdjęciu.Agnieszkahttps://www.blogger.com/profile/00847283567075857006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-37912472295906040482008-05-08T22:07:00.000+02:002008-05-08T22:07:00.000+02:00Malgosiu, sliczny Ci wyszedl ten paj! no i smaczny...Malgosiu, sliczny Ci wyszedl ten paj! no i smaczny na dodatek :)Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-70007352841830514832008-05-08T21:44:00.000+02:002008-05-08T21:44:00.000+02:00Super paj!apetycznie wyglada!Super paj!apetycznie wyglada!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-89392585841961215702008-05-08T21:40:00.000+02:002008-05-08T21:40:00.000+02:00Margot, na bok zdjęcia... Ciasto! Ciasto jest cudn...Margot, na bok zdjęcia... Ciasto! Ciasto jest cudne! :)Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036371838619656396.post-10895538313483812722008-05-08T20:21:00.000+02:002008-05-08T20:21:00.000+02:00Kurcze ,te zdjęcia są pięknePowiem więcej są prześ...Kurcze ,te zdjęcia są piękne<BR/>Powiem więcej są prześliczne!!!margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.com