poniedziałek, 18 lutego 2013

Zapowiedź konkursu



Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią – szykuję konkurs.
Po raz kolejny fundatorem nagród jest Tchibo, które przygotowało dla Czytelników bloga - zestawy nagród z trwającej właśnie kolekcji „Słodki świat wypieków”.
Wszelkich szczegółów szukajcie na blogu jutro.
Dzisiaj powiem tylko tyle, że idąc tropem Waszych sugestii (na FB – dziękuję za wszystkie komentarze! Bardzo mi się przydały!) - pobawimy się w „przygotuj słodkość i sfotografuj”.
Serdecznie zapraszam. :)

Ja również spróbuję coś słodkiego przygotować. :)

21 komentarzy:

  1. Czekam z niecierpliwością :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj ja tez w takim razie czekam :-)) a tak z innej beczki, bo jeszcze Ci Malgosiu nie gratulowalam, ze tak pieknie realizujesz sie w prasie!! super :-)) co jak co, ale Twoje zdjecia idealnie nadaja sie do kulinarnych magazynow. i chcesz czy nie, jestem z Ciebie dumna!! ;-)) szkoda, ze nie moge sobie podziwiac bardziej bezposrednio, bo na Wyspie nie zdobede tych tytulow... mam nadzieje, ze fotkami pochwalisz sie na blogu!! pozdrawiam :-))

    OdpowiedzUsuń
  3. pytanie z innej beczki - czy to narzedzie wlozone do miski uwazasz za przydatne? pytam bo np gdyby ktos mnie zapytal czy wymarzona przeze mnie swego czasu krajalnica do ziol (takie dwa ostrza ze specjalna deseczka z wglebieniem) jest przydatna to powiedzialabym "nie" - szybciej ziola posiekam na zwyklej desce, ktora jest zawsze pod reka i nozem niz wyciagne z szuflady 'specjalna' deske, ze 'specjalnym' ostrzem. Wiec zeby nie popelnic kolejnego bledu zapytam - czesto uzywasz tego narzedzia? sprawdza Ci sie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Anno, przepraszam za zwłokę w odpowiedzi - odłożyłam "na chwilę później", a potem, gapa - zapomniałam.
      Odpowiadając na pytanie - ten siekacz (np.do kruchego ciasta), wydaje mi się dużo bardziej przydatniejszy, niż wspomniana przez Ciebie mezzaluna do siekania ziół. Z tym siekaczem do ciasta jest o tyle fajniejsza sprawa, że rzeczywiście bardzo łatwo radzi sobie z ręcznym siekanio - mieszaniem. Gdybym miała odpowiedzieć, czy jest to przyrząd absolutnie niezbędny w kuchni - to nie, nie jest, zwłaszcza jeśli ktoś (np. ja :)) używa do wyrabiania ciast robota, czy malaksera. Ale czasem potrzebujemy przyrządzić np. niewielką ilość (spód do ciasta, czy kruszonkę) - wtedy zdecydowanie ten przydaś się przydaje. Szybko zagniecie i zmywania potem mało. :) W mojej subiektywnej ocenie - to fajna rzecz (w programach tv często prowadzący takie używają :), ale czy sama będziesz miała podobne odczucia przy użytkowaniu - tego oczywiście nie wiem. :) Zresztą, widziałam, że Krystyna też Ci odpisała i wygląda na to, że również poleca. :)

      Usuń
  4. No to wezmę udział, bo uwielbiam TCHIBO, a najnowsza kolekcja jest super :)

    OdpowiedzUsuń
  5. a ja jeszcze nie wiem. Piec bardzo lubię, ale moje zdjęcia nigdy nie są artystyczne, nie są stylizowane. To takie zwykłe fotki po prostu, dokumentujące kolejny udany wypiek :)
    Anno, ja mam bardzo podobnego przydasia i sobie chwalę. Używam zawsze do ciasta kruchego. Posieka się szybko i masło nie mięknie w międzyczasie. Tak że naprawdę polecam. Czasami wrzucam składniki do malaksera, ale to już nie to co posiekane tym ustrojstwem właśnie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. krystyna9 - dzięki za odpowiedz :)

      Usuń
  6. Ja też nie mogę się doczekać:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zasady konkursu już zostały opublikowane. :) Zapraszam jeden post wyżej. :)

      Usuń
  7. Fajny konkurs i fajne nagrody:-), może się skuszę i wezmę udział:-)

    OdpowiedzUsuń
  8. witam, gdzie sa zasady konkursu??? niegdzie nie widze co trzeba zrobic :o

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam tutaj: http://pieprzczywanilia.blogspot.com/2013/02/sodki-swiat-wypiekow-konkurs-z.html

      Usuń
  9. Ja chyba tez jestem slepa,bo za nic nie widze zasad.....klikam w podany link i nic....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cały wpis dotyczący konkursu jest tutaj: http://pieprzczywanilia.blogspot.com/2013/02/sodki-swiat-wypiekow-konkurs-z.html
      Jeśli u Ciebie wyświetla się nieprawidłowo - to domyślam się, że używasz przeglądarki internetowej "Internet Explorer"? Jeśli tak właśnie jest - to mam tylko jedną radę - spróbuj skorzystać z jakiejś innej, np. Google Chrome, Firefox, Opera, etc.

      Usuń
  10. Dzieki-tak uzywam IE bo w chromie nie mam ulubionych....wpisze tam-dzieki

    OdpowiedzUsuń
  11. A i mam jeszcze jedno pytanie-czy ten zestaw z silikonowym rekawem umozliwi mi np.upieczenie ptysiów(chodzi mi o wyciskanie ciasta na blaszke)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie - osobiście nie posiadam tego zestawu. Sądząc po opisie na stronie Tchibo - dołączone tylki służą do nadziewania, oraz ozdabiania kremem. Czy znajduje się wśród nich również końcówka do wyciskania ciasta - niestety nie wiem.
      Proponuję zadać to pytanie np. tutaj: http://www.facebook.com/tchibopolska?ref=ts&fref=ts
      Myślę, że odpowiedzą. :)

      Usuń

Dziękuję za pozostawiony komentarz. :) Jestem winna Ci informację: blog jest moderowany, spamowi i pyskówkom mówimy stop. We wszystkich innych sprawach zapraszam. :)