piątek, 22 marca 2013

Konkurs - do wygrania słodkości marki E.Wedel


Ciągle w zimowych okolicznościach przyrody, przybywam z propozycją konkursu. Zabawa będzie łatwa, szybka i przyjemna, a nagrody słodkie i smaczne. :) 

Do wygrania przygotowanych jest 5 wielkanocnych zestawów (na zdjęciu powyżej), które firma E.Wedel chce Wam przekazać za moim pośrednictwem.
Każdy zestaw zawiera:
- Ptasie Mleczko waniliowe
- Ptasie Mleczko śmietankowe
- Torcik Wedlowski
- Mieszanka Wedlowska Classic
- Mieszanka Wedlowska Galaretki
- Czekolady mleczne dla dzieci (owca, zając, kurczak)

 
Przeczytajcie uważnie zasady i warunki konkursu (poniżej), i... do dzieła! :)

1. Zadanie konkursowe:


 Na załączonym zdjęciu widoczne są składniki, których chciałabym użyć do wykonania ciasta / deseru na tegoroczne święta wielkanocne. Niestety, złośliwy chochlik schował gdzieś przepis! ;-)
Zasugeruj jakie ciasto / deser mogłabym wykonać, przy użyciu wszystkich lub tylko wybranych składników (nie przejmuj się jednak proporcjami widocznymi na fotce), oraz co ważne (!) w kilku słowach zachęć mnie do skorzystanie z Twojej propozycji.
Jeśli masz ochotę, możesz dołączyć również przepis, ale nie jest to konieczne. Najważniejsze jest Twoje uzasadnienie. :)

Pisemną propozycję przyślij na adres mailowy: (edycja: adres wykasowano)
W tytule maila wpisz „Konkurs z Wedlem”.

2. Konkurs kończy się w niedzielę 24 marca o godzinie 24.00.
3. Ze wszystkich przesłanych propozycji (wykluczając komentarze spamowe, lub niezwiązane z tematem konkursu) – wybiorę 5 najciekawszych lub najoryginalniejszych, moim zdaniem odpowiedzi, które zostaną nagrodzone zestawami słodyczy marki E.Wedel.
4. Ogłoszenie zwycięzców pojawi się na blogu nie później, niż we wtorek 26 marca.
5. Wysyłki realizowane będą przez Sponsora nagród. W związku z powyższym, osoby biorące udział w konkursie – tym samym wyrażają zgodę na przekazanie Sponsorowi danych adresowych niezbędnych do przesłania nagrody.
Oczywiście o adresy poprosimy jedynie osoby nagrodzone (a nie wszystkie biorące udział).
Uwaga!: Wysyłki realizowane będą tylko na terenie Polski.

Zapraszam! Słodkości czekają i chcą dotrzeć do Was jeszcze przed świętami! :)


Edycja:
Odpowiadając na Wasze pytania:

- składniki widoczne na zdjęciu to: twaróg, herbatniki typu 'petit beurre',  żółtka jaj, kakao,  cukier puder, masło, aromat smakowy

- aromat w fiolce jest dowolny, możecie zamienić go również na bardziej naturalny np. skórkę z cytrusów



27 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Czy używasz przeglądarki Internet Explorer? Wiem, od moich Czytelników, że ona niestety stwarza problemy z prawidłowym wyświetlaniem bloga. Problem znika przy innych przeglądarkach (np. Google Chrome, Firefox, Opera, etc.)

      Usuń
    2. W przypadku korzystania z AddBlock'a to on jest winny - blokuje zdjęcie

      Usuń
  2. Z tych składników można zrobić "Chatkę Puchatka".
    Bardzo fajny przepis, mój smak dzieciństwa. W przyszłości robienie Chatki Puchatka będzie niezłą zabawą z dziećmi. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przypominam - odpowiedzi ślijcie na podanego maila, nie w komentarzach. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. a ja mam pytanie, to jest mąka czy cukier? I tylko te składniki? Nie można nic dodać od siebie? Chociaż odrobinkę skórki tartej :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na zdjęciu jest cukier puder. :) Głównych składników nie wymieniamy na inne. Aromaty można dawać dowolne lub wymienić je naturalną skórkę z owoców. :)

      Usuń
  5. Proponuję luźną wariację na temat tiramisu, zrobioną z polskich składników. Wymieniamy w nim biszkopty na herbatniki, a mascarpone na biały ser. Tiramisu do deser, który lubią praktycznie wszyscy, więc jest "bezpieczną" opcją do podania gościom :) Poza tym patrząc na małe pucharki z deserem, wszyscy od razu założą, że to klasyczne tiramisu i jak wielka będzie ich niespodzianka, gdy spróbują pierwszą łyżeczkę i okaże się, że smak jest znany, ale równocześnie nieco inny.

    Sposób przygotowania:
    Biały ser należy zmielić w maszynce do mięsa. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na kogel mogel, a następnie stopniowo dodawać do nich zmielony twaróg. Żeby dodać mu nieco wielkanocnego charakteru, proponuję dodać do masy serowej odrobiny skórki otartej z pomarańczy albo cytryny. Herbatniki namoczyć w mocnej kawie. Na dnie pucharków umieścić herbatniki namoczone w kawie. Przykryć masą serową, a następnie posypać ją kakao. Na wierzchu ułożyć kolejną warstwę herbatników i sera. Wierzch udekorować kakao. Żeby nadać deserowi bardziej wielkanocnego charakteru można go udekorować małymi czekoladowymi jajkami albo kwiatkami zrobionymi z płatków migdałowych :)

    OdpowiedzUsuń
  6. a to jest zwykły biały twaróg czy jakiś serek typu włoskiego?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zwykły, biały twarożek (dowolnie można wybrać: twaróg mielony, lub niemielony).

      Usuń
  7. Przepraszam, ale to żółtawe to ser czy masło? A czerwonawy proszek to papryka czy barwnik spożywczy w proszku? Chyba źle mi się wyświetla. Czy byłoby możliwe podanie CAŁEJ listy produktów na wszelki wypadek?
    M.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę bardzo, cała lista produktów widocznych na zdjęciu:
      - twaróg
      - herbatniki typu 'petit beurre'
      - żółtka jaj
      - kakao
      - cukier puder
      - masło
      - aromat (dowolnie: olejek, naturalna skórka z cytrusów, etc.)

      Usuń
  8. Witam !
    Czy można do przepisu dodać jakiś składnik od siebie, czy muszę bazować tylko na tych?
    Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można odjąć, ale nie dodać. :) Można też użyć skórki cytrusowej, zamiast przykładowego aromatu.

      Usuń
    2. Dziękuje !!!

      Usuń
  9. Rewelacyjny konkurs! Uwielbiam gdy zadanie wymaga pokombinowania ;). Z przyjemnością wezmę udział :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ja też z przyjemnością wezmę udział:) Chodzi mi po głowie kilka propozycji, czy można podać więcej niz jedną?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można, ale czy nie lepiej skupić się na jednej ciekawie zaproponowanej? :)

      Usuń
  11. nie wiedzialam, że wedel ma taką odjazdową wielkanocną kolekcję mlecznych czekolad :D

    OdpowiedzUsuń
  12. hej, hej ;) , właśnie stworzyłam kulinarnego bloga, i poszukuję inspiracji do tworzenia, a także ciekawych głosów, co mogłabym zmienić, co dodać,a także opinii innych pasjonatów, więc zapraszam serdecznie do siebie
    vanillaandpistachiofantasies.blogspot.com :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Świetna forma konkursu :) Moja propozycja wysłana. Mam nadzieję, że mail dotarł bez problemów :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Olu, jeśli dostałaś potwierdzenie drogą mailową - to znaczy, że Twoje zgłoszenie dotarło. :) Wysyłałam takie potwierdzenia wszystkim.

      Usuń
    2. Dziękuję, mail dotarł :)

      Usuń
  14. czy szczesliwcow poznamy jeszcze dzis czy dopiero jutro? ;]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że można zaglądać już dzisiaj. Jeśli nic nie stanie mi na przeszkodzie - opublikuję wyniki konkursu. :)

      Usuń
    2. dziekuje za odpowiedz Pani Malgosiu i dalej mocno trzymam kciuki ;]

      Usuń

Dziękuję za pozostawiony komentarz. :) Jestem winna Ci informację: blog jest moderowany, spamowi i pyskówkom mówimy stop. We wszystkich innych sprawach zapraszam. :)