poniedziałek, 31 grudnia 2012

Migawki 2012


Zwykle z niedowierzaniem odnotowuję fakt, że kolejny rok za mną. Kolejny rok w metryce, kolejny rok blogowania, pielęgnowania swoich pasji, kolejny rok małych sukcesów, ale też i niespodziewanych zakrętów. W ogólnym rozrachunku dla mnie był to dobry rok, który z pewnością będę długo mile wspominać.
Mam nadzieję, że dla Was – moich przyjaciół, sympatyków i czytelników Pieprzu czy Wanilii – mijający rok 2012 był rokiem obfitości pod każdym względem. 
 
Na progu Nowego 2013 – życzę wszystkim Wam, ale i sobie również – spełnienia marzeń, tych dużych i tych zupełnie maleńkich. Niech się szczęści! :)


Śladem lat ubiegłych, przygotowałam moje ulubione, bo całoroczne migawki kulinarne.
Tak się działo na Pieprzu czy Wanilii przez cały 2012 rok. 

Ciekawa jestem, które tablo podoba się Wam najbardziej? Kolejne już za 365 dni. :)








27 komentarzy:

  1. Robić TAKIE zdjęcia, mięć TAKĄ kuchnię i TAK gotować- moje marzenia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię niebieski na Pani zdjęciach.
    I mam podobne marzenie do Beaty! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Małgosiu przepięknie. To był chyba niezły rok, nie ma co narzekać.
    A które najpiękniejsze? Wszystkie cudne, chociaż ja sentymentem wielkim darzę truskawki.

    Wszystkiego dobrego Małgosiu dla Ciebie i całej rodzinki

    OdpowiedzUsuń
  4. Chciałabym się oświadczyć tym zdjęciom i żyć z nimi szczęśliwie do końca swych dni :D

    To zdecydowanie blog z najpiękniejszymi zdjęciami, jakie można sobie wymarzyć :)

    OdpowiedzUsuń
  5. migawki inspirujące i pyszne :) oby rok 2013 zaowocował jeszcze lepszymi ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wszystkie wyglądają pięknie :)

    Udanej zabawy sylwestrowej i szczęśliwego Nowego Roku! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wszystkie, ale najbardziej nr 5:)
    Pomyślności w 2013 życzę:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Przepiękne zdjęcia! Świetne podsumowanie.
    Wszystkiego co najlepsze w nowym roku! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak zwykle przepysznie !!!
    Szczęśliwego Nowego 2013 Roku

    OdpowiedzUsuń
  10. wszystkie zdjęcia są cudne!
    wszystkiego dobrego w nowym roku! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Małgosiu, cóż za cudowny remix zdjęć! Obłędne kolory i smaki, wszystko mi się podoba.
    Ściskam serdecznie i życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku dla Ciebie i Twojej Rodziny :*

    OdpowiedzUsuń
  12. Tyle cudownych zdjęć na jednej stronie , w jednej notce:) rewelacyjne sa wszystkie jak dla mnie.
    Wszystkiego dobrego na Nowy Rok i jeszcze większej ilości cudownych zdjęć!

    OdpowiedzUsuń
  13. Ależ u Ciebie ślicznie i kolorowo. Te odcienie błękitów i lazur zaparły mi dech w piersi. Cudowne kolory.
    Szczęśliwego Nowego Roku i wielu takich inspiracji.

    OdpowiedzUsuń
  14. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Malgosiu! I wielu kolejnych pieknych zdjec :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Malgosiu Twoje zdjecia sa sliczne, pelne uroku. Podobaja mi sie wszystkie bez wyjatku.
    Mam nadzieje, ze w Nowym Roku nie zabraknie na blogu kolejnych, swietnych zdjec i przepisow. Wszystkiego najlepszego!

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  16. Małgoś, to po prostu uczta dla oczu!

    OdpowiedzUsuń
  17. Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa. :)
    Raz jeszcze wszystkiego dobrego na cały Nowy Rok. :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Zdjęcie jest subtelne, eleganckie, stylowe i urzekające!
    Dosiego roku!

    OdpowiedzUsuń
  19. Te zdjęcia mnie onieśmielają..PIĘKNE!

    OdpowiedzUsuń
  20. Truskawki, figi i dynie są nieziemskie. Ta błękitna migawka tez jest świetna!

    OdpowiedzUsuń
  21. Ja bym bardzo chciała wiedzieć co to za ciasto brązowe okrągłe obok baby pomarańczowej na pierwszej migawce... i przepis na nie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To ciasto kokosowe z rodzynkami, które piekłam (i fotografowałam) dla magazynu Kuchnia. Przepis znajdziesz tutaj: http://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/56,123978,13125220,Ciasteczka_kokosowe__az_wiorki_leca.html

      Usuń
  22. uwielbiam całe to pieprzenie wanilii :*

    OdpowiedzUsuń
  23. heej ;) probowalam zrobic ciasto kokosowe z rodzynkami z przepisu z magazynu kuchnia... cos jest jednak nie tak... w przepisie jest 150g roztopionego masla... w wykonaniu jest napisane, ze maslo trzeba utrzec z cukrem..ogolnie warstwa kokosowa wychodzi strasznie sucha...a gora po pieczeniu przez 25 min jest niedopieczona. :(

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawiony komentarz. :) Jestem winna Ci informację: blog jest moderowany, spamowi i pyskówkom mówimy stop. We wszystkich innych sprawach zapraszam. :)