![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinLJrROp9VALMArKmNcdOYIFMEFG2dpOq-j6ssYa1fayoHmDkC-ik5h5pFCv6jEtWUFtX8mZTDaTXH9RHLS7npyGisT5Lawss8xQ6Tivp_q4prKi1tqkuB5yyu7mKcE3mp16_XAhj_BhU/s1600/trzy+znaki+smaku_1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRQOXM7cb_PbRp7NwkfyR-F1ZocTrCvfTNfVdPkKZh4VyLP7YKNDodjl77O3AGtWbtAgUjc3KlB9O0T92RyGGBCQ_JpOXBLFUU85mrAYIgJIREqA8Q68XMrbWXOgNmMTeafEA5TgyT5SU/s1600/Untitled-1.jpg)
W związku z tym, że właśnie ruszyła żwawo kampania „Trzy Znaki Smaku” - miałam przyjemność – jako gość - uczestniczyć w konferencji „uświadamiającej”.
Jeśli przypadkiem interesuje Was ten temat - gorąco polecam zajrzeć na oficjalną stronę http://www.trzyznakismaku.pl/ i zapoznać się z informacjami - jeśli nie wszystkimi - to choćby na temat naszych polskich, oznakowanych produktów. Może znajdziecie jakiś specjał z Waszych okolic? Mój region Pomorski szczyci się (póki co) tylko jedyną, ale za to absolutnie przepyszną truskawką kaszubską.
Szparagi z pudrem z kabanosów i jajkiem zielononóżki
W ramach spotkania informacyjnego, które odbyło się w gdańskiej Restauracji Metamorfoza (zapewne nie bez przyczyny – w końcu to te miejsce na mapie Trójmiasta, które stawia na lokalne, jak najwyższej jakości produkty – o czym pisałam już TUTAJ) – miałam okazję popróbować kilku wybranych certyfikowanych specjałów, na bazie których szef kuchni Łukasz Toczek przygotował pyszne, a przy tym mocno artystyczne menu degustacyjne. :)
Sieja z truskawkami kaszubskimi i szczawikiem zajęczym
Pasztet z kapłonów, oraz polik wołowy z fasolą wrzawską i młodymi burakami
Fajnie :)Dobrze wiedzieć o takich znakach... Jest bryndza, ale myślę, że prawdziwego oscypka powinni oznaczyć takim znakiem... pewnie w przyszłości :)
OdpowiedzUsuńJest i oscypek :) Znalazłam!
OdpowiedzUsuń