Gdy portal Hello Zdrowie zaprasza do współpracy – pewne jest, że owoc kulinarnych zmagań będzie pyszny i zdrowy. Żaden tam boczek, czy cukier puder. Tutaj bilans, jakby nie liczyć – musi wyjść na plus. Na duży plus!
Tematem przewodnim schyłku lata stała się kukurydza.
Jestem pewna, że wśród Czytelników bloga znajdzie się niejeden fan tego najsłynniejszego „złota Ameryki”. :)
Jeśli macie ochotę poznać kilka ciekawych faktów na jej temat, a do tego rozgrzać się (uwaga zachwalam! ) przy przepysznej, szybkiej w wykonaniu, jednogarnkowej potrawie, którą miałam okazję zaproponować, przygotować i oczywiście uwiecznić – koniecznie zajrzyjcie TUTAJ (klik!).
W imieniu swoim i Hello Zdrowie, zapraszam serdecznie do lektury, licząc na to, że w trakcie zgłodniejecie i pobiegniecie do kuchni przygotować coś smacznego z kukurydzą w roli głównej! :)
Małgosiu, kolorowo i smakowicie na (oczywiście) extra fotkach!
OdpowiedzUsuńA ja mam pytanko... jakie mięsko (jednak) dodałabyś do tego gdyby ktoś baaardzo poprosił ;)
Robercie, jeśli chodzi o curry na mleczku kokosowym, to ja osobiście najbardziej lubię z kurzymi cyckami, lub krewetkami. Tutaj dałabym cycki. :) Ale Ty bardziej jesteś mięsny, niż ja, więc na pewno coś fajnego wymyślisz. :)
UsuńMięsko owszem... ale krewetki !
UsuńDzięki ! :)
Zobaczyłam wczoraj to curry i się zakochałam... Sprawdziłam składniki i hmmm wszystko oprócz pasty curry i mleczka kokosowego, na szczęście w Lidlu tydzień azjatycki wiec curry już dziś będziemy jeść na obiad :)
OdpowiedzUsuńp.s. w Lidlu znalazłam coś takiego http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=20590 i to: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=20620 -które z nich to czerwona pasta curry? Uprzejmie proszę o podesłanie linka jak wygląda prawdziwa pasta curry jeśli to co kupiłam nie jest właściwie ;)
Pozdrawiam i dziękuję za przepis i inspirację :)
Bardzo lubię nie tylko przepisy ale i cały portal HelloZdrowie. Fajnie, że Twoje przepisy tez tam są :)
OdpowiedzUsuńBoże zdjęcia są przepiekne
OdpowiedzUsuń